2019 Ommetje bijzonder Hengstdal

Tijdschema

19:30 Inlopen Stip Oost, Elzenstraat 4
20:00 Start wandeling.
22:00 Afsluiting.

Programma
Je weet natuurlijk dat Hengstdal een bijzondere wijk is. Als je dat een keer wilt ervaren met muziek, verhalen en goed gezelschap kun je zaterdagavond 5 oktober terecht bij Stip Oost aan de Elzenstraat 4. De koffie met lekkers staat daar vanaf 19.30 klaar. U bent Welkom.
Het wordt een avondwandeling vol muziek en verhalen langs bijzondere plekken in (en rond) Hengstdal. 

Langs historische plekken en langs parkjes die wijkgenoten voor de leefbaarheid zelf in stand houden. Verrassende optredens en verhalen onderweg maken van Ommetje Hengstdal een bijzondere ervaring.
 Op het veldje van de Groengroep  achter de Kentering op de Limos horen we muziek van de Mix en een verhaal van Josine. Even verder lopen we over een verrassend donker paadje achter het Erica Terpstrabad en door het  bijzondere Moerbeiplantsoen.

Bij onze stevige witte Hengstdal Pegasus vertelt Hannefloor de Roos net als vorig jaar in de Vlindertuin een speciaal muzikaal verhaal.
We steken de Berg en Dalseweg over, maar laten het oude Café Hengstdal (nu restaurant Tante Koosje) links liggen. Via de Romeinse wijk en jeugdinrichting Hunerberg lopen we naar de tekenen in het wegdek van het Romeinse amfitheater op de hoek van de Mesdag en Rembrandtstraat.

Iemand vertelt het verhaal erbij en de Mix speelt weer verwarmende nummers voor we verder lopen naar de rotonde bij het badhuis. Daar staan we stil bij de zes Hengstdalse jongens die in 1944 van de Jozefschool naar een school in de stad moesten omdat de Duitsers het schoolgebouw vorderden. Ze werden bij de school van de schommel oorlogsslachtoffers toen daar tussen de middag van 22 februari 1944 de bommen vielen.

Tenslotte
U kunt het zaterdag 5 okt vanaf 19.30 allemaal meemaken.  Het is gratis, maar een vrijwillige bijdrage stellen we zeer op prijs. Het is wel slim om regenkleding en een zaklamp mee te nemen. U loopt mee op eigen risico. Welkom.