Ommetje Oost - Altrade: Haantje de voorste!

Organisatie

Doro Krol

 

Met dank aan:
Rob Berends
Café t Haantje
Dansschool Vermeulen
Dieter van Riel

Els van Daal
Edo Fennema
Wanda Kasbergen
Hannie Kunst

Sanne de Leeuwerik
Joop Puijn
Henk Rullmann
Project STEENBREEK

Loes Wijfels

Jeroen van Zuylen

 

 

Ommetje Oost - Altrade

Traditiegetrouw vond op de eerste zaterdagavond in oktober weer de Nacht van de Ommetjes plaats. De start van Ommetje Altrade was in café 't Haantje aan de Daalseweg, waar gratis koffie en thee geschonken werd. Na openingswoorden van ex-nachtburgemeester Doro Krol en ex-wethouder Hannie Kunst, vertelde cafébaas Joop Puijn in woord en beeld de geschiedenis van drie generaties Puijn in 't Haantje. Daarna, begeleid door verkeersregelaars, met een enorme groep van 275 deelnemers op weg. Het weer was prima, zeker in vergelijking met de stortbuien van het vorig jaar.
 

Ommetje Haantje 3s.jpg

 

Door de straten van Volksbelang, waar een dichter uit eigen werk voordroeg, Mariken-boekjes werden uitgedeeld en schilderijtjes met Mariken-Madonna's achter de ramen vertoond werden, ging het op weg naar de sfeervol verlichte oude begraafplaats Stenenkruisstraat, waar deskundig tekst en uitleg werd gegeven. Er ligt zelfs een prins begraven. Vervolgens naar de Van Gentstraat, waar het vroeger zo bedrijvig was met ijsfabriek DAVINO en Melkerij Lent en zelfs de Nijmeegse Radiocentrale. Even verderop aandacht voor de operatie 'Steenbreek' en een balkonscène van Wijkkrant redacteur Loes Wijfels, die een column voordroeg.

 

Voor de deur van de voormalige Universiteitsaula werden herinneringen opgehaald aan de roerige Piersonstraat-affaire en binnen toonde de rector van het Karel de Grote College een prachtig kunstwerk, door de leerlingen gemaakt. Daar ook een kort woord van Els van Daal, voorzitter van Wijkcomité-Oost.

Ommetje Haantje 14s.jpg

Daarna bezocht de hele groep dansschool Vermeulen, waar na enige toelichting een zeer geoefend danspaar een sierlijke show gaf.

 

Via het Vierdaagseplein, met uitleg over de Wedren, het OPUS-gebouw en een gezongen lied over de planting van de Julianaboom, verplaatste de stoet zich voor de laatste stopplaats naar de voormalige Doopsgezinge kerk, waar op ludieke wijze de historie van het gebouw belicht werd.

Ommetje Haantje 2s.jpg

Van daar was het nog een kleine stap naar 't Haantje, waar Doro Krol, destijds initiatiefnemer van de nachtelijke Ommetjes, alle vrijwilligers én alle wandelaars dankte voor dit zeer gevarieerde en geslaagde Altrade-Ommetje.