Ommetje Heistal: Groene Geheimen

Organisatie:
- Pauline Dircks
Voor meer informatie kan er gemaild worden naar:
ommetjeheistal@hotmail.com

Met dank aan:
- Fred uit het Broek
- Gesuino Poddighe
- Kien van den Hövel
- Kringloopwinkel MARO
- LandgoedLab
- Robbin van de Werken
- Scouting De Batavieren
- Team Wijkring

We zijn gestart bij scouting de Batavieren. Rond half 8 kwamen de deelnemers binnen. Uiteindelijk 32 man. Er was koffie/thee en een buurtbewoner had gezorgd voor lekkere cakejes en brownies. Bij het kampvuur ontstond er spontaan gezang en de sfeer zat er meteen goed in. Na een korte introductie van de scouting werd de groep in tweeën gesplitst en werd de speurtocht naar het volgende punt uitgelegd. Een deelnemer van de WijkRing en een buurtbewoner zorgden ervoor dat de deelnemers veilig de weg over konden steken. 

Bij wijkcentrum de Schakel stonden Gesuino en Ingrid van Operatie Steenbreek klaar om te vertellen over dit groene initiatief. Vervolgens werden er door drie deelnemers tegels verwijderd en plantjes geplaatst.

Het volgende punt was kringloopwinkel M.A.R.O. Eigenaars Wim en Marjo ontvingen de deelnemers en begeleide hen naar het achterste deel van de zaak waar de deelnemers konden neerploffen op banken en fauteuils. In deze huiselijke setting vertelde verhalenverteller en tevens buurtbewoner Fred uit het Broek een verhaal over de groene ridder.

Na het verhaal liepen we over een donker bospad richting het LandgoedLab op landgoed Grootstal. In de tuin van het LandgoedLab stond een mooie tent met tafels, stoelen en hooibalen klaar.

Ommetje Heistal 4.jpgDe kaarsjes, fakkels en muziek van Veronique, Cis en Steven zorgden voor een intieme setting. Nadat iedereen met een glaasje gluhwein of verse muntthee van het landgoed was neergeploft op een stoel of hooibaal nam eigenaresse Kien van den Hövell het woord. Ze vertelde over de oorsprong van het landgoed, de bijzondere architectuur van het LandgoedLab en alle prachtige groene initiatieven die op het landgoed door verschillende ondernemers worden uitgevoerd.

De avond werd afgesloten met lekkere hapjes van Robbin van de Werken thuiskok van Thuisafgehaald. Dit is een organisatie die buurtgenoten met elkaar in contact brengt doordat ze voor elkaar kunnen koken.