Middag Ommetje op Rolletjes

Organisatie
Moniek van Daal
Moniek@clubgoud.com
0643 088 530

Nijevelt
De wandeling ging van start en eindigen in het woon-zorgcentrum Nijevelt. Dat is een woonzorgcentrum voor ouderen. Nijevelt valt onder de Waalboog, een zorginstelling met zo’n 7 locaties in Nijmegen. Zij bieden zorg voor ouderen die lichamelijke of geestelijke klachten (zoals dementie) hebben.

Medewerker Morwenna en woonstudent Estera van Nijevelt heeft bij aankomst e.e.a. verteld over de locatie en de mensen die er wonen.

Medewerkers
Langs deze weg nogmaals dank aan alle vrijwillers en graag tot volgend jaar.

Wij zijn we voor 2019 op zoek naar een helpers. Er hebben zich dit jaar veel ouderen aangemeld die graag meegaan.
 
Inlichtingen:

Ommetje op Rolletjes

2018 Heijendaal-4.jpgZaterdag 6 oktober 2018 vond het evenement Ommetje op Rolletjes plaats. Een alternatief op de jaarlijkse avondwandelingen: Nacht van de Ommetjes.

Het initiatief is een samenwerking geweest tussen stichting NachtvandeOmmetjes, Angela Verkuijlen de Nachtburgemeester, Club Goud en de ouderenzorginstelling Nijevelt, onderdeel van de Waalboog.

 

2018 Heijendaal-3.jpgVoor de vrijwilligers begon de middag met een korte introductie over de zorginstelling en de doelgroep. Zo werd er ook een mini cursus rolstoelduwen gegeven. De vrijwilligers kregen een maatje toegewezen en vervolgens zijn ze de ouderen met de werknemers van Nijevelt van de afdelingen gaan ophalen.

Onder het genot van een kop koffie en plak cake was er de mogelijkheid voor de ouderen en vrijwilligers om onderling kennis te maken en even gezellig te kletsen.

 

Voordat we de wandeling van start kon gaan, moest iedereen natuurlijk wat warmdraaien. Onder begeleiding van Eva Timmermans, actrice, werd er in de groote zaal een warming-up gegeven voor alle ouderen en vrijwilligers.

Vervolgens werd er een lintje doorgeknipt door Cas Leermakers de nieuwe Nachtburgemeester, en kon de wandeling van start gaan!

 

Onderweg waren er allerlei verassende acts. Zo heeft een campus-dichter romantische gedichten voorgedragen, er is genoten van muziek en gezang door Elise Bos; singer- songwriter, en er was een mini-rondleiding in een van de gebouwen van de Radboud universiteit.

 

Bij terugkomst werd iedereen ontvangen met een lekkere bitterbal en werd er een laatste verhaal verteld door verhalen verteller Fred.

Zoals al vermeld waren alle vrijwilligers gekoppeld aan een oudere. Zo had iedereen een wandelmaatje waarmee hij/zij de hele dag mee kon optrekken.

 

2018 Heijendaal-1.jpgHet is een onwijs gezellige dag geweest. Er is onderweg genoten van de acts en van het onderlinge contact. Het mooie aan deze activiteit is dat het leuk is geweest voor jong én oud. Vanuit de betrokken organisaties is er extra rekening gehouden met de leefwereld en interesses van beide doelgroepen. Naar mening is dit ook de rede van de grote opkomst:

 

Die zaterdag middag zijn er namelijk in totaal veertig jonge vrijwilligers, en vijfendertig ouderen op pad gegaan.

 

Niet alleen waren zowel vrijwilligers als ouderen razend enthousiast over deze bijzondere middag, maar er waren maar liefst 5 vrijwilligers die na afloop aangaven graag vaker op bezoek te gaan bij hun wandelmaatje. Een mooie manier dus ook om meer maatjes te werven!

 

CLUB GOUD

BETA

Club Goud:  Brengt Generaties Samen.

Met Club Goud willen we er voor zorgen dat ouderen zolang mogelijk onderdeel blijven van de maatschappij. Om hieraan bij te dragen, organiseren we bijzondere activiteiten en evenementen waarbij we ouderen en jongeren samenbrengen. Niet alleen bieden we ouderen zo een leuke dag, maar laten we vooral jongeren kennismaken met de oudere generatie en vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Daarmee hopen we zo een nieuwe generatie vrijwilligers op de been te brengen, die allemaal lijntjes voor ouderen kunnen zijn die graag midden in de maatschappij willen blijven.