Ommetje Centrum: Op Groene Hoogte

Ommetje Centrum

Organisatie
- Gijs Hoogenboom
- Patrick aan de Kerk
- Emo Peters

Met dank aan
- Johan van Dinteren
- Deborah Heijnen
- Kruittoren Kronenburger Park
- Het Kruispunt
- Mariken van Nimeghen
- Straatpastor Lucy
- A Good Vibration / Augusto
- Angela Verkujlen
- Wereldkoks

Ommetje Centrum

Ommetje Centrum opende dit jaar bij Wereldkoks. Na een kopje koffie of thee werden we welkom geheten door Angela Verkuijlen, tot vorige maand de Nachtburgemeester van Nijmegen. Ze gaf het woord door aan Deborah Heijne, een van de oprichtsters van Wereldkoks. Zij vertelde over waar we waren en wat hier aan activiteiten en mogelijkheden aangeboden worden. Voor meer informatie hierover: http://www.ontmoetplanb.nl

Sint Jacobstoren
Hierna begon de wandeling. Onder begeleiding van stadsgids Gijs Hoogenboom vertrokken we met 70 mensen naar onze eerste stop: de Sint Jacobstoren. Na een kort verhaal van Gijs over dit gebouw, waar vroeger de Sint Jacobsmolen op stond, namen we binnen een kijkje. Hier verraste Augusto, eigenaar van A Good Vibration, ons met een muzikaal hoogtepunt in een prachtig akoestiek gedeelte van de molen. Na een paar nummers vervolgde we onze weg naar de volgende stop.

Kruittoren
De tweede stop was de Kruittoren. Eigenaar Johan van Dinteren en z’n vrouw verwelkomde ons in deze toren. Johan nam ons mee naar z’n atelier en natuurlijk namen we een kijkje op de top van de Kruittoren. Op de begane grond vertelde zijn vrouw over het recent geopende Grootmoeders keukenmuseum, met een indrukwekkende verzameling van keukengerei. Hier kun je in het weekend zelfs komen lunchen of high-teaen, een echte aanrader.

 

Titus Brandsmakapel
2018 Centrum-1a.jpgOnze derde stop was bij de Titus Brandsmakapel in de Kroonstraat, huisvesting van Het Kruispunt Nijmegen. Hier kregen we verhalen te horen over hoe Het Kruispunt Nijmegen ‘mensen van de straat’ helpt, zowel vanuit het bestuur als de ervaringen van de straatpastor Lucy.
Voor meer informatie:
http://www.kruispuntnijmegen.nl

 

Jodenberg
Hierna vervolgde we onze weg naar de laatste stop: A Good Vibration. Onderweg maakte we nog een stop bij de Jodenberg, waar de huidige bewoners vertelde over de geschiedenis van het pand. En werden we nog opgewacht door Mariken van Nimeghen, die vanuit haar raam haar verhaal vertelde. Aangekomen bij A Good Vibration verzorgde eigenaar Augusto voor een gezellig live optreden, zodat we de avond gezellig met z’n allen konden afsluiten.

 

Tot volgend jaar...